Beginnerscursus voor de Beach trainers

De continuïteit van de vereniging wordt mede bepaald door het niveau van de aangesloten trainers en de trainingen. Goede trainers en uitdagende trainingen zorgen ervoor dat sporters kunnen groeien in de sport en maakt dat sporters langer deel uit zullen maken van de sportverenging.

De Beginnerscursus beachvolleybal leidt op tot een beachvolleybaltrainer die werkt in de breedtesport. Tijdens de cursus leer je de basis van training geven en opbouw van technieken. Natuurlijk wordt hier ook veel aandacht gegeven aan de manier van omgang met jouw doelgroep en hoe een succeservaring goed kan combineren met voldoende uitdaging.

Inhoud opleiding

Startende trainers die de basis zoeken van trainingsvaardigheden, beweegvaardigheden en plezier in bewegen kunnen aansluiten bij de cursus. De vaardigheden worden aangeleerd in de beachvolleybalcontext. De opleider stelt aan de hand van de ervaring van de deelnemers het definitieve programma op.

De opleiding beslaat 2 bijeenkomsten van 2 uur op het zand. Minimaal 70% van de cursus is praktijkgericht, waarbij alle basisvormen van bewegen een belangrijke rol spelen. De theoretische onderdelen bestaan uit: tactiek, strategie, weersomstandigheden, bewegen in het zand, toegepaste psychologie, trainingsleer en bewegingsleer. Tijdens de bijeenkomst wordt steeds aandacht besteed aan hoe de trainers een netwerk binnen de vereniging kunnen vormen om ervoor te zorgen dat trainers zich blijven ontwikkelen en welke rol het bestuur en de tc hierin kan spelen.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor de startende beachvolleybaltrainers

Duur van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2 uur. Deze bijeenkomsten worden bij voorkeur gegeven met tussenpozen van enkele weken.

Kosten opleiding

De cursus kost € 750. Aan de cursus kunnen maximaal 16 deelnemers meedoen.

Examen en afsluiting

Aan de beginnerscursus is geen examen verbonden.

Vervolg na de opleiding

Na de cursus kan de trainer doorstromen naar de BVT2.

Inschrijfformulier

Inschrijving voor de Beginnerscursus

8 + 5 =