Coaching on the job

Niet iederen trainer heeft tijd om een opleiding te volgen, maar iedere trainer/coach wil zijn team wel graag beter maken. Hoe leer je een bepaalde techniek aan, hoe ga je om met niveauverschillen binnen een groep, hoe deel je trainingen in als je geen trainersopleiding volgt? Voor deze doelgroep is het traject ‘coaching on the job’.

Inhoud opleiding

Coaching on the job houdt in dat een ervaren trainer via een voorbeeldtraining en tips, individuele feedback aan clubtrainers geeft tijdens de training van deze clubtrainers. Om die ondersteuning binnen de club te verankeren, kan hij of zij bovendien een club-eigen trainersbegeleider opleiden. 

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor de zaal of beachtrainers die (om wat voor reden dan ook) niet in staat zijn een officiele opleiding te volgen.

Duur van de opleiding

De opleiding bestaat uit meerdere bezoeken tijdens de trainingen van de vereniging. Ook kan het traject bestaan uit bestuursbegeleiding (in beleid opnemen van trainersbegelediing) en het opleiden van een trainersbegeleider op de club. Het is een maatwerk traject wat in overleg wordt vastgesteld.

Kosten opleiding

Het traject kost € 2000. Deze cursus valt onder het sportakkoord en kan dus gratis worden gevolgd (zaal- of veldhuur is voor de vereniging, proces van aanvragen wordt samen met de vereniging doorlopen).

Examen en afsluiting

Aan dit traject is geen examen verbonden.

Vervolg na de opleiding

Na de cursus kan de trainer doorstromen naar de VT2 of VT3, afhankelijk van wat gewenst is. 

Inschrijfformulier

Interesse in Coaching on the Job

10 + 13 =