VT2 opleidingen bij de NJOI volleybalscholen

De NJOI volleybalschool is op dit moment al op 3 plaatsen (Nijmegen, Apeldoorn & Bergschenhoek) in het land actief om onze jeugdige sporters extra volleybaltrainingen te bieden. Gedreven door de liefde voor het volleybalspel en de passie om kennis door te geven zijn Yannick van Harskamp en Dirk Sparidans dit initiatief gestart.  

De impact van de training aan jeugdige volleyballers is pas echter optimaal als ze naast de NJOI volleybalschool ook echt goede trainingen krijgen op de eigen vereniging van de eigen trainer. Daarom gaat de NJOI volleybalschool samen met de Volleybaltrainersacademie de VT2 opleiding organiseren bij de volleybalschool locaties.

Wil jij jezelf ontwikkelen in het training geven zodat jouw sporters beter leren volleyballen én meer plezier in het spel krijgen? (Overigens wordt training geven ook veel leuker als je je er meer in ontwikkelt.) Tijdens de trainersopleiding VT2 leer je hoe je effectief trainingen verzorgd op een interactieve manier samen met andere volleybaltrainers. Daarnaast heb je bij deze VT2 de mogelijkheid om ook stage te lopen op de volleybalschool waar je begeleid wordt door ervaren trainers.

Dit is de officiële Nevobo opleiding. Als je slaagt ontvang je het officiële volleybaltrainers diploma.

Inhoud opleiding

Trainers die serieus willen werken aan de training kunnen aansluiten bij de cursus. De vaardigheden worden aangeleerd in de volleybal context op het niveau van de trainingsgroepen zodat de trainers het geleerde meteen in de praktijk kunnen brengen.

De opleiding beslaat 5 bijeenkomsten. De praktijk leer in een stagevorm tijdens de volleybalschool (van 10 tot 12) onder begeleiding van een ervaren trainer, hierna ga je onder begeleiding van de opleider de theorie leren, oefeningen delen en jezelf verder ontwikkelen.

De bouwstenen van de opleiding zijn:

  1. Bijeenkomst 1. Ontwerpen van trainingen en begeleiden van wedstrijden. Gericht op het voorbereiden van trainingen en de warming up.
  2. Bijeenkomst 2. Stimuleren van leren. Gericht op het begeleiden van trainingen en wedstrijden en de Servicetechniek.
  3. Bijeenkomst 3. Begeleiden van Groepsprocessen. Gericht op het reflecteren en evalueren en op de verdedigingstechniek.
  4. Bijeenkomst 4. Presenteren van oefenstof en opdrachten, aandacht voor doelgroepkennis. Gericht op het uitleggen van oefeningen en de techniek Spelverdelen en de Aanval.
  5. Bijeenkomst 5. De lerende professional. Gericht op : Voert trainingen uit, spelsystemen en examentraining.

Het uitgangspunt van de opleiding is het bieden van een hoge kwaliteit voor deelnemers door de opleiding individueel en praktijkgericht in te richten. Dit houdt in dat een belangrijk deel van de opleiding in de eigen trainerspraktijk zal plaatsvinden. Ervaringen uit de praktijk worden meegenomen naar de bijeenkomsten, waar hier op ingegaan en op verder gebouwd wordt.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor de enthousiaste serieuze trainers van de ABC jeugd en beschikken over een VOG.

Deelnemers zijn lid van de Nevobo. Minimale leeftijd is 15 jaar. Deelnemers hebben de beschikking over een geschikte trainingsgroep of geven training op de NJOI volleybalscholen.

Duur van de opleiding

De opleidingsduur is circa vier maanden.

Kosten opleiding

De van deelname kost € 375 incl examenkosten.

Het is voor een vereniging ook mogelijk de training inhouse te organiseren. De kosten hiervoor zijn € 3.000. Aan de inhouse training kunnen maximaal 14 deelnemers meedoen. Daar waar mogelijk zullen wij gebruik maken van sportakkoorden en andere subsidies om de kosten voor de deelnemers zo laag mogelijk te houden.

Data

De NJOI-VT2 start als eerste in Bergschenhoek. De data hiervoor zijn:

  • ​2 april 

  • 16 april

  • 23 april

  • 30 april

  • 7 mei Positief coachen (Wijchen)

De data van de VT2 in Apeldoorn en Nijmegen volgen binnenkort. Je kan je al wel vrijblijvend voor deze VT2’s opgeven via het inschrijf formulier onderaan deze pagina.

Examen en afsluiting

Om de opleiding af te ronden moeten er een aantal proeven van bekwaamheid met goed resultaat worden afgelegd. Deze proeven staan onder regie van de Nevobo. De VT2 volleybal kent de volgende proeven van bekwaamheid (PVB):
– training geven (praktijkbeoordeling)
– wedstrijd coachen (portfoliobeoordeling)

Daarnaast moet je een VOG hebben en de spelregeltoets hebben afgerond.

 

Vervolg na de opleiding

Na de opleiding kan de opleider doorstromen naar de VT3 – Bij de NJOI volleybalscholen zullen ook VT3 opleidingen gaan starten. Om de licentie in stand te houden moet de trainer 20 licentiepunten in 4 jaar behouden. Deze licentiepunten zijn te verkrijgen door het verzorgen van reguliere trainingen, clinics te volgen en bijvoorbeeld lid te zijn van de NVVO  (https://www.nvvo.org/)

Elke VT2 trainer die de VT2 bij de volleybaltrainersacademie heeft gevolgd heeft recht het gratis volgen van de trainersclinics van de volleybaltrainersacademie gedurende 4 jaar na de start van de VT2.

Inschrijfformulier

Inschrijving voor de VT2

10 + 14 =