Volleybalspeeltuin

Jonge kinderen bevindt zich een belangrijke sensitieve periode; zowel fysiek als cognitief vormt deze periode hét fundament voor een leven lang sport. Wanneer een kind een brede basis van motorische vaardigheden aangeleerd krijgt, heeft het daar zijn hele leven wat aan. Volleybal is een veelzijdige sport, maar de meeste technieken zijn nog (te) moeilijk voor peuters en kleuters. Het aanbod voor deze doelgroep moet dan ook vooral bestaan uit brede vaardigheden, zoals werpen, vangen, springen, rollen en balanceren. Zo’n brede basis zorgt ervoor dat het kind later makkelijker zal leren volleyballen. En dat draagt weer bij aan het spelplezier! Voordeel voor onze sport is bovendien dat wij de kleuters in een veilige omgeving met het benodigde spelmateriaal kunnen laten bewegen. Dat is wat wij kinderen bieden in de volleybalspeeltuin!

 

Hoe je zo’n volleybalspeeltuin opzet, hoe de motorische ontwikkeling verloopt bij kinderen, hoe je kinderen begeleidt en wat je kan aanbieden bij de volleybalspeeltuin is wat wij in deze 2 daagse cursus aanbieden.

Inhoud opleiding

Bijeenkomst 1 gaat over de theorie achter de volleybalspeeltuin, bijeenkomst 2 is ervaren en doen!

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor de alle trainers en begeleiders die met de jongste jeugd bezig willen zijn. Ook bestuurders die de meerwaarde van uitbreiding van het aanbod inzien zijn welkom bij de opleiding. 

Duur van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2 uur. 

Kosten opleiding

De cursus kost € 750. Aan de cursus kunnen maximaal 16 deelnemers meedoen. Deze cursus valt onder het sportakkoord en kan dus gratis worden gevolgd (zaalhuur is voor de vereniging, proces van aanvragen wordt samen met de vereniging doorlopen)

Examen en afsluiting

Aan deze cursus is geen examen verbonden.

Vervolg na de opleiding

Deze cursus heeft geen specifieke opvolging. Ouders kunnen, als ze meegroeien met de kinderen die naar het jeugdvolleybal gaan, aan de VT1 of VT2 deelnemen.

Inschrijfformulier

Inschrijving voor de cursus voor de volleybalspeeltuin

7 + 9 =